Annons

Annons

Goda baguetter utan gluten!

Dela
(72)

Rosmarinbaguetter

Låt den ljuvliga doften av nybakt bröd sprida sig i köket!

Glutenfria rosmarinbaguetter

3 st
Smält 50 g smör, tillsätt 3 dl vatten och låt det bli ljummet, ca 37º. Rör ut 50 g jäst i degspadet. Finfördela bladen av 3 kvistar färsk rosmarin i mortel. Tillsätt 1 tsk salt, ½ msk fiberhusk och rosmarin i degspadet. Arbeta in 500 g Semper Fin Mix, spara ½ dl till utbakningen. Låt jäsa 30 min. Arbeta ihop degen och forma till 3 längder. Skär skåror i bröden och låt jäsa 20–30 min. Grädda mitt i ugnen, 250º, ca 10 min.

Annons

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(72)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…