Annons

Annons

Glutenfria nöttoppar

Baka gott utan mjöl? Visst går det! Sätt guldkant på fikastunden med hembakade små nöttoppar, saftiga och goda.

Dela
(211)

Nöttoppar

ca 20 st
200 g hasselnötter el hasselnötsmjöl
1½ dl strösocker
150 g mandelmassa
4 äggvitor

Garnering
valnötter
pistaschnötter
ca 100 g mörk choklad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Mal nötterna i mandelkvarn eller använd hasselnötsmjöl. Blanda hasselnötsmjöl och socker. Riv mandelmassan fint och blanda i den.

Annons

2. Rör i en äggvita i taget. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakpapper.

3. Garnera med nötter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna och gärna stå och torka till någon tim.

4. Hacka och smält chokladen. Doppa kakornas bottnar i choklad och låt dem stelna.

 

Tips!
Hasselnötsmjöl finns att köpa färdigt men du kan också mala nötterna själv i mandelkvarn.

 

Läs mer:

Kladdkakerutor med rostade hasselnötter

Mjölkchokladkaka med nötter

Så gör du din egen Nutella!

 

Av Boel Ottemer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(211)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…