Annons

Annons

Glutenfria mandelmuffins

Härligt saftiga muffins med ljuvlig fyllning av mjölkchoklad och hallon. Kolla så att chokladen är helt glutenfri!

Annons

Glutenfria mandelmuffins

ca 9 st

125 g smör
200 g mandelmjöl el malen mandel
½ dl kokosmjöl
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning
25–50 g mjölkchoklad
ca 100 g hallon

Ev dekoration
30–50 g mjölkchoklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner smöret och äggen i den torra blandningen. Häll smeten i formar, fyll dem till knappt ¾.

2. Fyllning: Lägg en bit choklad och några hallon i varje muffins.

3. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna.

4. Ev dekoration: Hacka och smält chokladen. Ringla den över muffinsen.

 

Läs mer:

Hallonmuffins med vit chokladtopp 

Minimuffins med kahluakräm 

Godismuffins med mockatopp 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…