Annons

Annons

Glutenfria daimbiskvier

Söta biskvier med perfekt seg botten och massor av knäckigt god daim i fyllningen. En riktigt smaskig och lättbakad godiskaka som dessutom är glutenfri!

Annons

Glutenfria daimbiskvier

ca 20 st

225 g mandelmassa
2 msk strösocker
1 äggvita
Fyllning
50 g mörk choklad
100 g smör, rumstemp
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 liten äggula
1 dubbeldaim, hackat

Garnering
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
ca 1 liten daim

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan och rör den smidig med socker och äggvita. Spritsa eller klicka ut rundlar på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem något.

2. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Smält chokladen och låt den svalna lite. Vispa smör, florsocker, vanilj och äggula poröst. Hacka daimen och vänd ner i smörblandningen tillsammans med den smälta chokladen. Bred krämen på undersidorna av biskvibottnarna, där de är platta. Låt stå i kylen minst 30 min.

4. Garnering: Smält chokladsorterna tillsammans. Doppa biskvierna i chokladen. Strö på hackad daim och låt stelna.

 

Läs mer

Godiskakor

Kladdkaka med kolasås

Brownies med jordnötter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(409)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…