Annons

Annons

Glutenfri rulltårta med mango och choklad

Rulltårta är lätt att baka! Här är en glutenfri chokladrulltårta som vi fyllt med lyxig chokladkräm och mango.

Dela
(260)

Glutenfri mangorulltårta

14 bitar
3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
150 g smör, rumstemp
1½ tsk vaniljsocker
13/4 dl (½+1¼) florsocker
1 äggula
3/4 dl starkt kaffe
50 g mörk choklad
ca 150 g tärnad mango
Ugn 250°

Annons

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver; rör ner i äggsmeten.

2. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30×40 cm) med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

3. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller en fuktig handduk.

4. Fyllning: Vispa smör, vaniljsocker, ½ dl av florsockret och äggulan krämigt. Koka kaffet och resten av florsockret (11/4) till en lite seg sockerlag. Låt lagen svalna något innan den tillsätts smörblandningen i en fin stråle under vispning. Hacka chokladen och rör ner i smeten.

5. Bred krämen på bottnen. Strö över mangon. Rulla ihop.

 

Läs mer:

Ljuvlig mockarulltårta

Glutenfri chokladrulltårta

Lättbakad hallonrulltårta

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(260)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…