Annons

Annons

Glutenfri rulltårta med mango och choklad

Rulltårta är lätt att baka! Här är en glutenfri chokladrulltårta som vi fyllt med lyxig chokladkräm och mango.

Glutenfri mangorulltårta

14 bitar
3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
150 g smör, rumstemp
1½ tsk vaniljsocker
13/4 dl (½+1¼) florsocker
1 äggula
3/4 dl starkt kaffe
50 g mörk choklad
ca 150 g tärnad mango
Ugn 250°

Annons

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver; rör ner i äggsmeten.

2. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30×40 cm) med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

3. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller en fuktig handduk.

4. Fyllning: Vispa smör, vaniljsocker, ½ dl av florsockret och äggulan krämigt. Koka kaffet och resten av florsockret (11/4) till en lite seg sockerlag. Låt lagen svalna något innan den tillsätts smörblandningen i en fin stråle under vispning. Hacka chokladen och rör ner i smeten.

5. Bred krämen på bottnen. Strö över mangon. Rulla ihop.

 

Läs mer:

Ljuvlig mockarulltårta

Glutenfri chokladrulltårta

Lättbakad hallonrulltårta

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(260)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…