Annons

Annons

Glutenfri nutellarulle

Fyll chokladrulltårtan med grädde, nutella och jordgubbar!

Dela
(0)

rulltårta
ca 10 bitar
3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
2½ dl vispgrädde
100 g nutella, rumstemp
200 g jordgubbar
25 g rostade mandelspån
Ev garnering
ca 1½ dl vispgrädde
jordgubbar
Ugn 225 °

Annons

Gör så här

1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i smeten.

2. Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

3. Grädda mitt i ugnen 5–7 min.

4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

5. Fyllning: Vispa grädden och bred den på bottnen. Ringla på nutella. Snoppa och dela jordgubbarna i bitar. Strö på dem och mandelspån. Rulla samman. Garnera ev med spritsad grädde och jordgubbar.

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs mer: 

Chokladrulle med bär

Lättbakad chokladrulltårta

Daimrulle med rostad mandel


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…