Annons

Annons

Glutenfri marängtårta med bär

En glutenfri tårta med härligt spröd mandelmarängbotten, jordgubbsgrädde och bär – så enkelt och så gott! Perfekt till studentexamen, bröllop, dop eller när du vill lyxa till fikat en fin sommardag.

Dela
(0)

Glutenfri mandelmarängtårta med bär

Bjud på glutenfri mandelmarängtårta med bär.

 

8–10 bitar

5 äggvitor
2½ dl strösocker
150 g fint hackad mandel

Fyllning & garnering
3–4 dl vispgrädde
ca 150 g jordgubbar
400–500 g blandade bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär

Annons

 

Ugn 175 , 125 °

 

Gör så här

1. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite efterhand under fortsatt vispning. Vänd i mandeln.

2. Kläm fast ett bakpapper i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Smörj kanten. Fördela smeten i formen.

3. Sätt in i nedre delen av ugnen på 175 och sänk genast värmen till 125 . Grädda i ca 1 timme. Låt tårtan svalna i ugnen på eftervärmen.

4. Fyllning & garnering: Vispa grädden. Mosa jordgubbarna och blanda med grädden. Lägg tårtbottnen på ett fat. Varva jordgubbsgrädde och bär ovanpå bottnen.

Tips! Bottnen passar inte att frysa men den kan bakas några dagar före kalaset och förvaras torrt. Lägg på fyllningen strax före serveringen.

 

Läs mer:

Choklad- marängtårta med bär

Marängtårta med mörk chokladkräm

Läcker drottningtårta

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…