Annons

Annons

Lyxig mandeltårta med chokladkräm och bär

Kalasgod glutenfri tårta med mandelbottnar och gräddig chokladkräm, toppad med härliga bär.

Dela
(313)

Glutenfri mandeltårta med chokladkräm och bär

6–8 bitar

Mandelbottnar
600 g mandelmassa
6 äggvitor
2 msk strösocker
50–75 g mandelspån

Chokladkräm
3 äggulor
3/4 dl strösocker
¾ dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad eller knappar
50 g smör, rumsvarmt

Annons

Fyllning och garnering
3–4 dl vispgrädde
ca 400 g blandade bär

Ugn 150° el varmluft 140°

 

Gör så här

1. Bottnar: Riv mandelmassan. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandelmassan.

2. Bred ut smeten till tre bottnar (à ca 20 cm i diam) på plåtar med smorda bakpapper. Strö över mandelspånen.

3. Grädda i 30–40 min. Om du inte använder varmluftsugn, skifta runt plåtarna i ugnen. Lossa bottnarna försiktigt direkt när de tagits ur ugnen. Låt svalna. gr

4. Chokladkräm: Låt äggulor, socker och grädde sjuda några min under omrörning tills det blivit en tjock kräm. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta. Klicka i smöret under omrörning. Låt svalna.

5. Fyllning/garnering: Vispa grädden. Ringla chokladkräm på den första tårtbottnen. Bred vispad grädde samt lägg bär på krämen. Lägg på nästa botten och upprepa. Lägg på den tredje bottnen och dekorera med ringlad chokladkräm och bär.

 

Läs mer

Glutenfria biskvier med hallonkräm 

Glutenfri rulltårta med mango och choklad

Glutenfri drottningpaj

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(313)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…