Annons

Annons

Glutenfri kokosrulltårta med bär

Glutenfri kokosrulltårta fylld med vispgrädde, nektarinbitar och bär. Lika lättbakad som god!

Dela
(0)

Glutenfri kokosrulltårta

10–12 bitar

3½ dl kokosflingor
6 äggvitor
3 dl strösocker
½ dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
½–1 nektarin
ca 200 g bär, t ex blåbär & björnbär

Garnering
30–50 g mörk choklad
ev lite kokos

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rosta kokosen lätt på svag värme i en torr stekpanna. Rör om då och då. Låt svalna.

2. Vispa vitorna lätt pösiga. Tillsätt sockret lite efterhand under fortsatt vispning. Fortsätt vispa till en hård och glansig smet. Blanda kokos, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd ner i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

4. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna.

5. Fyllning: Vispa grädden och bred den på bottnen. Skär nektarinen i bitar. Strö den och bären ovanpå. Rulla samman från långsidan.

6. Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den över rulltårtan. Strö över kokos.

 

Läs mer

Pannkaksrulle med räkor

Rulltårta med nutella och jordgubbar

Tårta med vit choklad och bär

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…