Annons

Annons

Glutenfri drottningpaj

Härliga hallon och blåbär under ett lyxigt mandelsmultäcke – den här glutenfria smulpajen är en av våra favoriter!

Glutenfri drottningpaj

4 portionspajer eller 1 stor paj (6 port)

Smuldeg
75 g smör
150 g mandelmjöl
2 msk rörsocker strö
1 tsk bakpulver
11/2 tsk vaniljsocker
Fyllning

250 g hallon
100 g blåbär
3–4 msk strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
Garnering

Annons

hallon
blåbär
florsocker

Servering
vispad grädde
Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smöra 4 portionsformar eller 1 stor form.

2. Fyllning: Blanda samman hallon, blåbär, strösocker och majsstärkelse i en bunke, vänd om så att allt blandas.

3. Smuldeg: Tärna smöret och blanda med samtliga ingredienser för hand eller i en matberedare. Fördela lite av smuldegen i botten på formarna.

4. Fyllning: Fördela bärblandningen över smuldegen i formen eller formarna. Fördela resterande smuldeg över bären.

5. Grädda mitt i ugnen 16–18 min, vakta noga så att pajerna inte får för mycket färg. Garnera gärna med extra bär, sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

 

Hemgjord vaniljvisp

Fru Bråttoms smulpaj

Hallonpaj med choklad

 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

 

Läs också:

Dela
(75)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…