Annons

Annons

Gifflar med blåbär och choklad

Hembakade bullar går alltid åt på sommaren. Våra gifflar fyller vi med blåbärssylt och mjölkchoklad. Njut dem nybakade och spara några i frysen – härligt att ta med till stranden!

Dela
(0)

Gifflar med blåbär och mjölkchoklad.

Prova ett recept på lättbakade gifflar fyllda med blåbärssylt och mjölkchoklad!

16 st

25 g jäst för söta degar
50 g smör
3 dl kesella
1 dl vit sirap
ca 7–9 dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning
1 dl blåbärssylt
16 rutor mjölkchoklad

Pensling
ägg
Garnering
florsocker

Ugn 250°

 

Annons

Gör så här

1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt kesella och sirap. Värm till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt mjöl och salt, arbeta degen smidig och blank. Låt den jäsa 30 min under bakduk.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar, kavla ut dem till rundlar med diameter 25 cm. Dela varje rundel i 8 trekanter.

3. Fyllning: Lägg en klick sylt och en ruta choklad på den breda sidan av trekanterna. Rulla samman från långsidan till gifflar och placera på en plåt med bakpapper (skarvsidan neråt). Låt gifflarna jäsa under bakduk till dubbel storlek, 20–30 min.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5–10 min. Låt svalna och pudra över lite florsocker.

 

Läs mer

Nöt- & hallonbullar

Fru Bråttoms smulpaj med jordgubbar

Hallonknyten med vaniljkräm

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…