Annons

Annons

Mästerkock-Klaras gazpacho

Det här är en spansk rätt som också är mycket populär i det sydamerikanska köket. Receptet är hämtat ur Mästerkock-vinnaren Klara Linds bok "Sydamerika – min matpassion". Servera soppan kyld.

Dela
(0)

gazpacho-masterkocks-klara-recept

Klara Linds gazpacho är sådär perfekt svalkande och de färska örterna ger härlig smak.

Gazpacho recept

4 port

1 gurka
1 silverlök
2 vitlöksklyftor
8 solmogna tomater
1 chili
2 msk rödvinsvinäger
1 lime, saft och skal
1 citron, saften
2 dl utspädd grönsaksfond (enl anv på förp)
salt och peppar

Annons

Krutonger
2 skivor dagsgammalt vitt bröd
olivolja till stekning
salt

Till garnering
tomater i olika färger och former
gurka
färsk körvel
färsk mynta
färsk oregano

Gör så här

1. Skala och kärna ur gurkan. Skala silverlök och vitlök.

2. Skär tomater, gurka, lök och chili i grova bitar och lägg i en blender. Tillsätt vinäger, limesaft och -skal, citronsaft och grönsaksfond. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå i kylskåpet tills den är kyld, men inte kylskåpskall.

3. Krutonger: Dra isär brödet i mindre bitar och stek i olivolja i en stekpanna på medelvärme. Salta krutongerna och låt rinna av på hushållspapper.

4. Servera soppan i djupa tallrikar med krutongerna och fint skurna tomater, gurka och färska örter.

 

Receptet kommer från Klara Linds bok ”Sydamerika – min matpassion” (Bonner fakta).


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…