Annons

Annons

Fyllda lövbiffar och örtsmör

Med parmaskinka och färskost som fyllning blir lövbiffarna extra goda. Klicka på ett hemgjort örtsmör och servera med paprikasås. Funkar både till festen och helgmyset!

Dela
(181)

Fyllda lövbiffar med örtsmör

4 port
600 g innanlår/lövbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8–10 skivor parmaskinka
150 g färskost med smak av rostad paprika
basilikablad
2 msk smör

Sås
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1/2 dl ajvar relish

Annons

Örtsmör
3 vitlöksklyftor
1/2 dl basilikablad
1 dl rucolasallad
200 g rumsvarmt smör

Rostade rotfrukter
3 stora morötter
2 palsternackor el persiljerötter
900 g delikatesspotatis
3 msk olja
1/2 dl grovhackade örter

Garnering
kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Lägg ut köttet plant och krydda med salt och peppar. Lägg ut parmaskinkskivor på köttet, klipp till skivorna om de inte passar. Bred ut färskosten på köttskivorna. Toppa med basilikablad. Vik samman som börsar, stäng kanten med en tandpetare. Stek köttet i smör i stekpanna.

2. Sås: Koka upp crème fraiche och vatten till såsen, tillsätt fond och ajvar relish. Låt allt koka samman.

3. Örtsmör: Grovhacka vitlöksklyftor, basilika och rucola. Vispa samman örter, vitlök och smör till ett luftigt smör. Rulla samman smöret till en rulle och kyl det. Eller låt smöret vara rumsvarmt och klicka det på köttet vid serveringen.

4. Rostade rotfrukter: Skala och skiva eller klyfta rotfrukterna. Tvätta potatisarna och halvera dem. Blanda olja och örter. Lägg rotfrukterna på en bakpappersklädd plåt. Häll örtoljan över och vänd om, rosta mitt i ugnen ca 35 min. Servera lövbiffsbörsarna med rostade rotfrukter, örtsmör och sås. Garnera med kryddgrönt.

 

Tips! Du kan även frysa smöret och riva det över kött och rotfrukter.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(181)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…