Annons

Annons

Fyllda färsbiffar och rödvinssås

Fyllda färsbiffar är lättlagad bjudmat som uppskattas av alla. Inuti de örtdoftande biffarna väntar härlig smältande mozzarellaost... Mums!

Dela
(0)

Fyllda färsbiffar & rödvinssås

4 port

Biffar
1 ägg
½ dl ströbröd
500 g blandfärs
1 dl vispgrädde
2 schalottenlökar
salt och peppar
½ dl hackade örter, persilja, basilika, rosmarin
1 dl minimozzarellaost

Tillbehör
4 plommontomater
500 g delikatesspotatis
salt och peppar
1 apelsin, saften
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja

Annons

Rödvinssås
2 schalottenlökar
1–2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vatten
2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk fransk örtkrydda
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
1 msk maizena såsredning för brun sås

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rödvinssås: Skala och hacka schalottenlök och vitlök, låt bli glansigt i smöret. Tillsätt vatten, vin, buljong, tomatpuré, örtkrydda och buljongtärning. Låt sakta puttra på svag värme i ca 20 min. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Red av med såsredning.

2. Biffar: Blanda ägg och ströbröd, låt svälla 10 min. Tillsätt övriga ingredienser utom mozzarellan. Forma till biffar och låt vila på blöt skärbräda 10 min. Tryck med tummen ett hål i mitten av varje biff och lägg i en kula mozzarellaost. Lägg i ugnsform och tillaga i ugn ca 20 min. Sätt på grillen de sista 5 min.

3. Dela plommontomaterna mitt itu och lägg i en ugnsform tillsammans med halverade delikatesspotatisar. Ringla över apelsinsaft, honung och rapsolja. Baka i ugn ca 30 min, känn med sticka att potatisen är klar.

 

Läs mer:

Baconlindade färsbiffar med sherrysås

Svampgratinerade färsbiffar

Örtiga biffar i tomatsås. Glutenfria!

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…