Annons

Annons

Fyllda croissanter

Croissanter lätta som moln med goda fyllningar. Och bäst av allt? De tar inte många minuter att baka!

Dela
(5)

Fyllda croissanter

8 st

4 st frysta smördegsplattor

Fyllning
1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl nutella

Pensling & garnering
1 ägg
strösocker
florsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tina smördegsplattorna. Dela varje platta diagonalt.

Annons

2. Fyllning: Lägg en klick sylt på 4 plattor och en klick nutella på resterande 4.

3. Rulla samman från den breda delen mot spetsen. Forma till gifflar och lägg dem på plåt med bakpapper. Pensla med ägg och strö på socker.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

5. Sikta över florsocker.

 

Läs mer

Frasiga rabarberknyten

4 snabba kakor för oväntat besök

5 snabba kakfavoriter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(5)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…