Annons

Annons

Fylld skinkstek

Gör som Elisabeth Henriksson – bjud på fylld skinkstek!

Foto: Håkan Sandbring

Skinksteken skärs helt igenom som en spiral, rullas ut och fylls med vitlök, ädelost och rosmarin.

4–5 port
11/2 kg skinkstek utan ben
salt, peppar
6 vitlöksklyftor
200 g Kvibille ädelost
3 färska rosmarinkvistar
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1.
 Skär ett längsgående snitt in i steken. Fortsätt skära genom hela steken i en spiralform in mot mitten. Rulla ut köttet till en platta. Strö över måttligt med salt och peppar.
2. Fördela pressade vitlöksklyftor och ädelost i tunna skivor över köttet. Lägg på rosmarinkvistarna så att de sticker ut en liten bit.
3. Rulla ihop steken igen och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra köttet runtom. Lägg steken i en gjutjärnspanna eller långpanna och stek i ugnen ca 1 1/2 timme.
4. Tag upp steken och dra ut rosmarinkvistarna. Låt steken vila i 10 min. Klipp bort snöret.

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…