Annons

Annons

Fylld lövbiff och senapssås

Goda smaker kombineras här – ost, skinka, senap och lövbiff!

fylld lövbiff

4 port

8 lövbiffar, ca 500 g
8 skivor rökt skinka
8 skivor ost
2 msk smör
salt, peppar

Sås
4 dl vatten
1 msk konc oxfond
2 msk senap, t ex dijon-
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
1 tsk timjan

Gör så här

Annons

1. Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda. Lägg skinka och ost på varje.

2. Vik ihop dem, fäst ev med tandpetare. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

3. Sås: Skölj ur stekpannan med vatten, mät upp 4 dl. Sila ner vattnet i en kastrull och häll i resterande ingredienser. Koka upp under omrörning, sjud såsen 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera biffarna med kokt eller ugnsstekt färskpotatis och kokta primörer: morötter, sockerärter, sparris och sojabönor.

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(4)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…