Annons

Annons

Fylld kycklinglårfilé och hasselbackspotatis

Här fyller vi fina lårfiléer med färskost och rullar in dem i bacon. Missa inte rödvinssåsen!

Dela
(7)

Fylld kycklinglårfilé och hasselbackspotatis
4 port
ca 800 g kycklinglårfiléer
100 g färskost med paprika
140 g skivat bacon

Hasselbackspotatis
16 små skalade potatis
100 g smör
2 msk ströbröd

Bönsallad
150 g haricots verts
1 rödlök
1 röd paprika
olja till stekning

Annons

Ugn 225°, 175°

Gör så här

1. Hasselbackspotatis: Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom, de ska hålla ihop i botten. Placera potatisen i en smord ugnsform och lägg en klick smör på varje potatis. Salta och peppra.

2. Stek mitt i ugnen på 225°, ca 25 min. Sänk värmen till ca 175°. Smält resten av smöret. Pensla potatisen med det. Strö lite ströbröd på toppen. Stek ytterligare 15–25 min.

3. Putsa lårfiléerna och rulla ut dem på en plastskärbräda. Bred osten på kycklingen och rulla ihop. Linda baconskivorna runt kycklingen. Bryn kycklingrullarna i stekpanna tills de fått fin färg. Flytta över till en ugnsform och ställ i nedre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 10 min.

4. Bönsallad: Ansa bönorna. Strimla löken och paprikan. Hetta upp bönor, lök och paprika i olja i stekpannan. Servera kycklingen på bönblandningen tillsammans med potatisen och rödvinssås, se separat recept.

 

Rödvinssås

4 port

Gör så här

Skala och finhacka 2 schalottenlökar. Koka löken tillsammans med 3 dl rödvin, 1 dl vatten, 4–5 msk konc kalvfond, 2 msk tomatpuré och 1 krm svartpeppar i ca 10 min. Lös upp 2–3 tsk maizena majsstärkelse i lite vatten och vänd ner i såsen. Låt allt få ett uppkok.

 

Läs mer

Kycklingrullader och cidersås

Coq au vin med vitt vin

Smakrik kyckling med krämig risotto

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…