Annons

Annons

Fylld kycklingfilé med hemlagad chutney

Dela
(0)

Ostfylld kyckling

Bjud kycklingen med snabbgjord chutney – den är lika god varm som kall. Servera gärna med klyftpotatis, tunna polkabetsskivor och krispig sallad. Fräscht och inbjudande!

Ostfylld kyckling & äppelchutney

4 port

Annons

600 g kycklingfilé

75 g ädelost

Chutney

2 äpplen

250 g cocktailtomater

1 dl strösocker

½ msk vitvinsvinäger

½ liten röd chili

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär ett djupt snitt längs filéernas långsida. Smula och fördela osten i dem, fäst gärna ihop med tandpetare  Salta och peppra lite och lägg filéerna på en plåt med bakpapper. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

2. Chutney: Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till chutneyn i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills blandningen har tjocknat, ca 15 min.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…