Annons

Annons

Fylld kycklingfilé med hemgjord pesto

Festlig helgmat! Bjud på kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och basilika. Hemgjord pesto och pastasorten risoni med parmesan är gott till.

Dela
(0)

Fylld kycklingfilé med hemgjord pesto

4 port

4 kycklingfiléer
2 tsk soja
smör till stekning
100 g soltorkade tomater i olja
1/2 kruka basilika
Spenatrisoni
3 dl risoni
70 g babyspenat
riven parmesanost
Pesto
50 g pinjenötter
1 knippe bladpersilja, ca 25 g
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl riven parmesanost
Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Pesto: Rosta nötterna i en torr stekpanna på svag värme tills de fått lite färg. Plocka persilje- och basilikablad från stjälkarna. Skala vitlöksklyftan. Finfördela persiljeblad, basilika, vitlök och pinjenötter med en stavmixer. Tillsätt olja och peppar. Rör ner osten. Smaka av med flingsalt. Blir peston för tjock kan man späda med mer olja.

2. Pensla kycklingfiléerna med soja. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Gör en ficka i filéerna och fyll varje med en bit soltorkad tomat och några basilikablad. Salta och peppra runt om. Lägg filéerna i en ugnsform. Sätt i en köttermometer och stek till 70° innertemp, ca 20 min. Späd i formen med 1 dl hett vatten.

3. Spenatrisoni: Koka risonin enl anv på paketet. Skölj och blanda ner spenatbladen när pastan är klar. Strö över lite parmesanost vid servering.

4. Servera kycklingen med skyn, spenatrisoni, pesto och en sallad.

 

Läs mer:

Whiskykyckling med klyftpotatis

Krämig kycklinggratäng

Örtgriljerad torskrygg

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…