Annons

Annons

Fylld köttfärslimpa med smak av Grekland

Köttfärslimpa med smak av Medelhavet och Grekland som vi fyller med spenat och fetaost. Tzatziki passar bra till!

Dela
(155)

Grekisk köttfärslimp

4 port

200 g fryst och tinad bladspenat
1 msk smör
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g köttfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
100 g fetaost

Annons

Tzatziki
1/2 gurka
3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano el mynta
1 krm salt
Servering
ugnsstekta potatisklyftor med squash och tomater

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Krama ur och fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök och salta. Låt kallna.

2. Skär bort kanterna på brödet och smula det i en skål. Häll över mjölk. Blanda ihop och finfördela. Tillsätt köttfärs, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano.

3. Platta ut köttfärsen till en lång sträng på smörpapper. Lägg spenaten och långa bitar av fetaosten i en rad i mitten. Rulla ihop till en limpa och lägg över på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn till 70° innertemp, ca 45 min.

4. Tzatziki: Skär gurkan i småbitar och blanda med gräddfilen, pressad vitlök och kryddor.

6. Servera köttfärslimpan med tzatziki och ugnsstekta potatisklyftor med squash och tomater.

 

Läs mer:

Köttfärslimpa med parmesanströssel

Pasta med färs, mango och curry

Färsspett med bulgursallad

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(155)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…