Annons

Annons

Fylld fläskfilé – steg för steg!

HV 14-2014 Fläskfile steg för steg

Nu fyller vi filén med fetaost, basilika och söt, fin paprika. Och medan den steks i ugnen puttrar den läckra såsen samman så att smakerna av grädde, vin och tomat hinner blomma ut ordentligt. Så enkelt och så gott!

Annons

4 port

ca 500 g fläskfilé

2 krm peppar

150 g fetaost

1/2 msk mjölk

1 dl färska basilikablad

250 g grillad inlagd paprika (finns färdig på burk)

140 g bacon i skivor

Tomatsås

2 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2 dl grädde

3 msk vetemjöl

2 dl vitt vin

2 msk tomatpesto

1 tsk kinesisk soja

2 krm salt

2 krm peppar

Servering

ugnsstekt potatis

sallad

Ugn 200º

HV 14-2014 Fläskfile steg för steg

1. Putsa filén och skär bort ev senor. Snitta filén längsmed så att det blir en plan bit. Banka ut köttet lite med botten på en kastrull. Peppra. Mosa fetaosten med mjölk och bred ut blandningen på köttet. Lägg på basilikablad och paprika.

HV 14-2014 Fläskfile steg för steg

2. Rulla ihop köttet hårt och rulla bacon runtom. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och sätt i en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen av köttet. Stek mitt i ugnen till 70º innertemperatur, ca 35 min. Låt köttet vila minst 10 min men gärna lite längre så att osten hinner stelna lite. Skär upp filén i skivor.

HV 14-2014 Fläskfile steg för steg

3. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt den koka upp under omrörning och sjuda 5 min.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(7)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…