Annons

Annons

Fyll faten med vårens fina primörer…

Dela
(0)

Sparris och citronsås

Njut av späda sparrisstjälkar.

Sparris med citron- & örtsås

Räcker till 8-10 personer på en buffé.

300 g vit sparris

300 g grön sparris

100 g smör

2 äggulor

2 msk vatten

1 msk citronsaft

½ dl vispgrädde

Annons

½ dl finhackade örter

Gör så här

1. Bryt av den nedre delen av sparrisarna. Skala den vita sparrisen och koka den i lättsaltat vatten 5–6 min, helt beroende på tjocklek, känn med sticka. Koka den gröna sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min.

2. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa äggulor och vatten i en värmetålig skål över vattenbad så att äggblandningen tjocknar. Ta bort skålen från värmen.

3. Tillsätt smöret i en fin stråle i äggblandningen under vispning, se till så att du inte får med den grumliga bottensatsen på smöret. Smaka av såsen med citron, salt och svartpeppar.

4. Vispa grädden och vänd ner den och örterna i såsen. Ringla såsen över sparrisen.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…