Annons

Annons

Snabb butterkaka med saffran

Saftig saffranskaka i långpanna – mer lättbakat kan det inte bli! Stjälp upp vetedegen i formen, tryck i fyllningen och grädda.

Dela
(77)

Saffransdoftande fuskbutterkaka i långpanna

ca 28 bitar
2/3 sats grunddeg till saffransvetebröd

Fyllning
100 g smör (rumstemp)
½ dl strösocker
ca 200 g riven mandelmassa
½ dl grovt hackade pistaschnötter

Pensling & garnering
ägg
ev pistaschnötter
florsocker
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Gör grunddegen och låt den jäsa en gång enl recept. Kavla eller platta ut degen i en långpanna, ca 25×35 cm.

2. Fyllning: Blanda ingredienserna.

3. Tryck fördjupningar i degen. Klicka i fyllningen. Låt jäsa under duk i ca 30 min.

4. Pensla med ägg och strö ev på pistaschnötter. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.

 

Läs mer:

Lyxiga toscarutor med choklad

Mjuk pepparkaka i långpanna

Hemmets söta pepparkaksmuffins

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(77)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…