Annons

Annons

Fryst halloncheesecake

Frisk och fruktig cheesecake som du kan förbereda i god tid och bara plocka fram från frysen en halvtimme innan den ska serveras.

Dela
(22)

Fryst halloncheesecake

ca 10 port
Botten
50 g smör
150 g cookies med choklad, typ Maryland

Fyllning
150 g hallon, gärna frysta
150 g mango, gärna fryst
2½ dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
400 g färskost, t ex philadelphia

Annons

Garnering
färska hallon
färsk mango

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kakorna fint. Blanda med smöret.

2. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten och diametern ca 24 cm. Ställ in formen i frysen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyllning: Tina hallon och mango. Skär mangon i små bitar och mosa hallonen. Vispa grädden med vaniljsockret.

4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskosten och vispa samman till en slät smet. Vänd i grädde och frukt. Häll smeten ovanpå bottnen. Ställ in i frysen minst 6 timmar.

5. Garnering: Ta fram kakan ca ½ timme före servering. Garnera med hallon och skivad mango.

 

Så lyckas du med cheesecake!

* En cheesecake behöver tid för att ”sätta sig”. Gör den minst ett dygn i förväg och förvara den kallt.

* Använd inte lightvarianter av färskost, fetthalten ska vara ca 23 %.

* Vänta med att garnera till strax före serveringen!

 

Läs mer

Ljuvlig cheesecake med rabarber och jordgubbar

Cheesecake brownies

Syrligt god passionscheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…