Annons

Annons

Fruktrutor med färska bär

En glutenfri lite knaprig och mjukseg kaka som skärs varm och sedan får stelna på plåt. Serveras med färska hallon, björnbär och vaniljkesella. Kan självklart göras med vanlig fruktmüsli också.

ca 20 st

Annons

8 dl glutenfri fruktmüsli t ex Finax
21/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
125 g smör
4 äggvitor

Servering

1/2 liter björnbär
1/2 liter hallon
250 g vaniljkesella
Ugn 200°

1. Blanda müsli, socker, vaniljsocker och ingefära i en bunke. Smält smöret och häll det över grynblandningen. Låt svalna.

2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Grädda i mitten av ugnen tills kakan är gyllene, 8–12 min. Låt svalna något och skär i rutor. Servera med björnbär, hallon och vaniljkesella.

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…