Annons

Annons

Fru Bråttoms äppelkaka

Perfekt när man är många gäster som vill njuta av en riktigt smaskig äppelkaka!

Dela
(128)

Fru Bråttoms långpannekaka

ca 20 bitar
50 g smör
2 ägg
3½ dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl filmjölk

Fyllning & garnering
2 msk strösocker
1 msk mald kanel
6–7 skalade, urkärnade äpplen
75–100 g smör
pärlsocker
Ugn 200°

Annons

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten växelvis med filmjölken och smöret.

3. Fyllning & garnering: Blanda socker och kanel. Klyfta äpplen och blanda dem med kanelsockret. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 25×35 cm). Lägg på äppelklyftorna och hyvla över smör. Strö på pärlsocker.

4. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 min.

 

Läs mer

5 saker du kan göra med äpplen

Ljuvlig äppelkaka i långpanna

Höstens 5 bästa äppelkakor

Äppelkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(128)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…