Annons

Annons

Frisk citronparfait

Härligt frisk och gräddig citronparfait dekorerad med citron, choklad och påskägg. Passar perfekt som påskdessert!

Dela
(3)

Frisk citronparfait

6–8 port
200 g vit choklad
1 vaniljstång
1 dl strösocker
6 äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 citron, skal & saft

Garnering
godispåskägg
citronskivor
50 g mörk choklad
ev citronmeliss

Annons

 

Gör så här

1. Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Rör om noga så att chokladen inte blir grynig.

2. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Vispa socker, äggulor och vaniljfrön till en pösig smet.

3. Vispa grädden.

4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd ner crème fraiche och vispad grädde i ägg- och chokladsmeten.

5. Tvätta citronen. Riv skalet och pressa ur saften. Vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i en avlång form, vi använde en sockerkaksform på 1,5 liter. Frys in i minst 6 timmar.

7. Garnering: Smält den mörka chokladen. Spritsa eller ringla chokladen på bakpapper till önskat mönster. Låt stelna i kyl.

8. Stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat och garnera.

 

Läs mer

Festlig marängdessert med hallon

Fira med festlig bärdessert

Påskiga dublettkakor med chokladkräm

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(3)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…