Annons

Annons

Frisk ananassorbet med frasig maräng

Ananassorbet

Här använder vi färsk, mogen ananas, med doft och smak som den konserverade inte kommer i närheten av!

Ananassorbet med maräng

4 port

800 g ananas

1 msk strösocker

2 limer

1 msk rom, kan uteslutas

Maräng

Annons

2 äggvitor

1 dl strösocker

½ tsk vaniljsocker

Ugn 160º

 

Gör så här

1. Skär 4 skivor av ananasen, skär bort skalet och det hårda i mitten. Skala och tärna resten av ananasen.

2. Mixa hälften av ananastärningarna med 1 dl vatten och 1 msk socker. Riv skalet och pressa saften ur den ena limen och rör ner detta i det mixade. Smaka ev av med rom. Frys in minst 4 tim.

3. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösocker, vaniljsocker och rivet skal från den återstående limen. Smöra noggrant 4 ugnssäkra portionsformar. Klicka i marängsmeten och ställ formarna i en långpanna. Placera pannan mitt i ugnen och häll vatten i den. Grädda tills smeten puffar upp, ca 12 min. Låt vila 2 min. Hit kan du förbereda. Om marängerna görs en dag i förväg, låt dem svalna helt innan formarna täcks med plastfolie och ställs kallt.

4. Inför servering: Ta fram sorbeten ca 20 min i förväg. Lägg en skiva ananas på varje assiett och en kula sorbet ovanpå. Strö över resten av ananastärningarna och toppa med maräng. Dra ev en kniv runt kanten om marängen inte vill lossna från formen.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…