Annons

Annons

Frikassé på dillkött

Enkla ingredienser, rena, fina smaker och snabbt att laga till. Se där – tre goda skäl till att vi älskar vår husmanskost.

Dela
(0)

 

Frikassé på dillkött

Tänk så mycket en liten gnutta vinäger kan lyfta smaken på en ”vanlig” gryta!

4 port
500 g bog av nöt eller rostbiff
1 tsk salt
1 gul lök
1 tsk hela vitpepparkorn
1 lagerblad

Sås
4 dl buljong
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk hackad dill

Annons

Servering
kokt potatis
grönsaker

 

Gör så här

1. Skär köttet i sockerbitsstora bitar. Koka upp saltat vatten, så mycket att det täcker köttet. Lägg i köttet och koka upp. Skumma. Skala och skär löken i klyftor. Lägg i lök, pepparkorn och lagerblad och låt småkoka under lock tills köttet är mört, ca 45 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Mät upp 4 dl av kokspadet (buljongen) och sila det i en kastrull. Koka upp. Blanda grädde och mjöl och rör ner i kastrullen. Låt sjuda 5 min. Smaka av med vinäger, dill, salt och vitpeppar. Lägg ner köttet i såsen.

 

Av Eva Boström
Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…