Annons

Annons

Fried rice med ägg och skinka

Har du överblivet kokt ris hemma? Stek det tillsammans med skinka och ägg, och vips är middagen fixad!

Dela
(1)

Fried rice med ägg och skinka

Fried rice med ägg och skinka.

ca 3 dl kokt ris (1 dl okokt)
2 knippmorötter
3 salladslökar
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
½ msk olja
50 g rökt skinka
1 msk japansk soja
1 tsk ljus sirap
1 krm chipotle chilipeppar
2 ägg

Annons

Till servering
ev lime
grönsallad

 

Gör så här

1. Koka riset (om det inte redan finns klart), låt svalna.

2. Riv morötterna grovt, skiva salladslöken. Fräs morot, lök, ingefära och finriven vitlök i olja 3 min.

3. Strimla skinkan och tillsätt i pannan tillsammans med ris. Fräs 2 min till. Smaka av med soja, mirin och chilipeppar.

4. Knäck i äggen och stek under omrörning tills äggen har stelnat. Servera gärna med lime och bjud grönsallad till.

360 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…