Annons

Annons

Fridas chokladkakor med mjölkchoklad och strössel

Chokladkakor

Lättbakade kakor till vardagsfikat!

Chokladkakor med mjölkchoklad & strössel
16-18 st
125 g mjukt smör
1 ¼ dl strösocker
1 äggula av litet ägg
el ½ äggula av 1 stort ägg
1 ¾ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering
50 g mjölkchoklad
2 msk valfritt strössel
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulan och vispa snabbt ihop.
2. Rör ihop de torra ingredienserna och häll sedan ner dem i smeten. Blanda ihop allt till en smidig deg.
3. Gör jämnstora bollar av degen och lägg dem på plåten. Tryck på bollarna med lätt hand. Grädda i mitten av ugnen i 10–13 min. Låt kakorna svalna.
4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Klicka lite i mitten på varje kaka. Strö på strössel.

Text & foto: Frida Skattberg

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…