Annons

Annons

Frestande filé

Dela
(0)

Fläskfilé

Fläskfilé och bacon är ett radarpar som vi aldrig tröttnar på!

Fläskfilé med rosétopp

4 port

ca 600 g fläskfilé

1 tsk rosépeppar

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör

Topping

140 g bacon

1 rödlök

1 msk smör

Annons

1 tsk rosépeppar

Rödvinssås

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

1 msk farinsocker

3 dl vatten

3 msk konc kalvfond

3 msk tomatpuré

1½ dl rödvin

2 tsk maizena majsstärkelse

Servering

klyftpotatis

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Putsa filén. Mortla rosépepparn och blanda med salt och peppar. Gnid in filén med peppar- och saltblandningen och bryn i smör. Låt filén steka klart mitt i ugnen ca 20 min.

2. Låt filén vila ca 15 min innan du skär upp den och lägger på ett fat.

3. Topping: Klipp baconet i små bitar. Skala och strimla löken. Stek bacon och lök i smöret. Mortla rosépepparn och blanda med lök och bacon.

4. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i smör i en kastrull. Rör ner socker och låt det smälta helt. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och vin. Låt såsen koka upp och sjuda ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner i såsen och låt puttra ett par min. Smaka av med salt och peppar.

5. Vid servering: Toppa köttet med baconblandningen.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…