Annons

Annons

Crêpes med krämig räkfyllning

Dela
(167)

Räkcrêpes & mangosallad Hemmets Veckotidning

Bjud en fräsch och fruktig mangosallad till de små fina pannkakorna.

Räkcrêpes & mangosallad

4 port

Räkfyllning

4 dl mjölk

2 dl grädde

1 dl vetemjöl

2 msk konc hummerfond

200 g räkor i lag

3 msk hackad dill

Annons

2 dl riven ost

Crêpes

3 dl vetemjöl

3 dl vatten

1 krm salt

4 ägg

3 dl mjölk

3 msk smör

Sallad

1 pkt fryst mango

200 g cocktailtomater, delade

½ tärnad gurka

1 påse mâchesallad, 40 g

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Räkfyllning: Blanda mjölk, grädde, mjöl och fond i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt stuvningen sjuda några min. Tillsätt räkor och dill och smaka av med salt och peppar.

2. Crêpes: Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk och vispa samman.

3. Hetta upp en crêpespanna eller mindre stekpanna och lägg i en klick smör. Häll upp ca ½ dl av smeten och stek tills smeten stelnat på ovansidan, vänd och stek på andra sidan. Stek 8 crêpes.

4. Fördela räkfyllningen på pannkakorna. Rulla ihop dem och lägg dem i en ugnsform. Strö över riven ost. Gratinera ca 5 min.

5. Blanda salladen och servera den till.

Av Eva Boström Foto: Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(167)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…