Annons

Annons

Fresta med mandelmaränger!

MandelmarängerFina marängtoppar med choklad och rostad mandel lyser upp fikabordet.

Mandelmaränger
ca 15 st
3 äggvitor
2 dl strösocker
50 g rostade mandelspån
Garnering
50 g mörk choklad
25 g rostade mandelspån
Ugn 100°, gärna varmluft

Annons

Gör så här
1. Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite efter hand. Vispa marängen styv och blank.
2. Vänd i mandelspånen. Klicka ut marängerna på en plåt med bakpapper.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. De ska vara torra på undersidan men lite sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärmen.
4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den på marängerna. Strö på mandelspån.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Fler smarriga recept med maräng hittar du här:

Festlig pavlova

Kalasfina maränger

Frisk ananassorbet med maräng

 

 

 

Mer om detta

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…