Annons

Annons

Fresta med lyxig paj!

Dela
(0)

Ädelostpaj med bacon

Riktig goding som även kan serveras i små rutor till drinken. Se till att den är riktigt kall när du skär, då blir bitarna finast!

Ädelostpaj med bacon
4–6 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning
ca 150 g tärnat bacon
200 g ädelost
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Garnering
2 färska fikon
kryddgrönt
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant, avlång ca 35×11 cm eller rund, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.
2. Fyllning: Stek baconet på medelvärme i torr stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Mixa eller mosa osten, blanda med ägg och grädde. Salta och peppra lite men tänk på att osten är salt. Fördela blandningen i formen, strö över bacon och grädda mitt i ugnen 20–25 min. Garnera med fikonklyftor och kryddgrönt.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…