Annons

Annons

Fresta med läcker kycklingsallad!

Dela
(0)

Kycklingsallad

Använd färdiggrillad kyckling om du vill spara tid.

Kyckling- & pastasallad

4 port

4 kycklingfiléer

1 msk olja

Kryddblandning

1 tsk fänkålsfrön

1 tsk paprikapulver

1 tsk strösocker

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

Annons

Sallad

300 g valfri pasta

1½ dl cashewnötter

1 gul paprika

4 salladslökar

1 knippe rädisor

150 g sugar snaps

70 g rucolasallad

Dressing

2 dl gräddfil

½ dl majonnäs

1 msk flytande honung

1 msk ketchup

1 finhackad röd chili

finrivet skal av 1 lime

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Ugn 225º

Gör så här

1. Kryddblandning: Stöt kryddorna i en mortel. Gnid in filéerna med olja, sedan med kryddorna och lägg dem i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills de är genomstekta. Låt svalna lite innan filéerna skärs i skivor.

2. Dressing: Blanda gräddfil, majonnäs, honung och ketchup. Tillsätt chili och limeskal. Salta och peppra.

3. Sallad: Koka pastan enl anv på förp. Skölj i kallt vatten.

4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i torr het panna. Strimla paprika och salladslök, skiva rädisorna och dela sugar snapsen.

5. Blanda pasta, paprika, salladslök, rädisor, sugar snaps, rucolasallad och nötter. Lägg skivad kycklingfilé ovanpå och servera med dressing.

Av: Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…