Annons

Annons

Fresta med grillad fläskkarré i pitabröd!

Karré & kotlett2014 5

Fräscht och gott med myntasmaken till den söta och lite heta sweet chilin. Mums!

Karré i pitabröd

4 port

600 g fläskkarré, benfri i skivor

1 dl sweet chilisås

2 msk japansk soja

½ tsk salt

2 tomater

10 cm gurka

Annons

1 rödlök

1 kruka plocksallad

4 pitabröd

Limeyoghurt

1 lime

2 dl turkisk yoghurt

1 msk flytande honung

några myntablad

 

Gör så här

1. Putsa köttet och lägg det på en tallrik. Blanda sweet chili, soja och salt och häll blandningen över köttskivorna. Låt stå kallt ca 30 min.

2. Torka av köttet och grilla tills köttet är genomstekt, 3–5 min per sida. Skär det i små bitar.

3. Skär tomater och gurka i skivor. Skala och strimla löken. Riv salladen i mindre bitar.

4. Riv limen och pressa ur saften. Blanda skal och saft med resten av ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.

5. Värm pitabröden någon minut på grillen. Fördela grönsaker och kött i bröden. Servera limeyoghurten bredvid.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…