Annons

Annons

Fresta med glutenfria semlor

Dela
(5)

Glutenfria semlor

Vispad grädde på mandelfylld, glutenfri bulle. Locket på och lite pudersocker – den klassiska semlan smakar ljuvligt gott.

 

Glutenfria bullar

Blanda 25 g smulad jäst, 1/2 dl flytande margarin, 2 1/2 dl kall mjölk och 1 msk fiberhusk i en skål. Låt svälla 10 min. Arbeta in 1/2 dl strösocker, 1 krm salt, 1 litet ägg och 6–7 dl glutenfri mjölmix med degkrokar. Arbeta degen smidig och dela den i 16–18 bitar som formas till bullar. Låt jäsa på bakpappersklädda plåtar 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 200° tills bullarna fått gyllene färg, ca 10 min.

Annons

 

Fyllning

ca 3 dl vispgrädde

Mandelmassa
200 g skållad sötmandel
2 dl strösocker
ca 1 1/2 dl mjölk

Garnering
Florsocker

 

Gör så här:

1. Skär av locken på de glutenfria bullarna. Gröp ur lite av innanmätet.

2.  Mandelmassa: Mixa mandeln, sockret, mjölken och lite urgröpt bulle till en smidig massa.

3.  Fyllning: Lägg en klick mandelfyllning i varje grop. Vispa grädden och spritsa på bullarna. Sätt på locken. Pudra över florsocker strax före servering.

 

Missa inte vår nya tidning Glutenfritt som nu finns i butik. Läs mer om den här! 

 

Fler recept på semlor hittar du här:

Testa en ny sorts semla

Baka vår frasiga Wienersemla 

Hatten av för semlan

 

Av Boel Ottmer
Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(5)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…