Annons

Annons

Fresta med fudgebrownies!

Annons

FudgebrowniesFudgebrownies 

28 st
225 g smör
4 dl strösocker
¾ dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
2½ dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ägg
100 g mörk choklad
100 g plopp
Glasyr
150 g ljus choklad
100 g smör
½ dl florsocker
½ dl kakao
1 msk starkt kaffe
Ugn 175°

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt sjuda 1–2 min. Ta från värmen och låt svalna av lite.
2. Blanda mjöl, kakao, salt, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smör-sockerblandningen.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20×30 cm, klädd med bakpapper. Hacka mörk choklad och plopp grovt, fördela det ovanpå smeten.
4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna och stelna i kylen till nästa dag.
5. Glasyr: Hacka chokladen. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker och kakao. Ta i kaffet och rör samman till en jämn smet. Låt svalna. Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Skär i rutor.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Fler recept på oemotståndliga kakor hittar du här:

Snabba nougatrutor i långpanna

Butterkaka med mandelkräm

Ljuvliga apelsin- & kokosrutor

 

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…