Annons

Annons

Fresta med festlig fläskfilé!

Dela
(0)

Fläskfilé med grönpepparsås

En klassiker som med all rätt fortfarande gör succé på middagsbjudningen!

Fläskfilé med grönpepparsås

4 port

600 g fläskfilé

2 msk rapsolja el smör

Grönpepparsås

1 gul lök

50 g smör

2 msk grönpeppar i lag

Annons

2 msk konc kalvfond

2 msk konjak

½ dl vatten

3 dl vispgrädde

1 tsk senap

ett par droppar kinesisk soja

Ugnsbakad potatis

500 g delikatesspotatis

2 msk rapsolja

250 g halverade körsbärstomater

1 kvist basilika el persilja, hackad

Ugn 200°, 150°

 

Gör så här

1. Ugnsbakad potatis: Dela potatisen mitt itu och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i 200° ca 25 min. Låt tomaterna steka med de sista 5–10 min. Blanda potatis och tomater med basilika.

2. Ansa fläskfilén fri från hinnor, bind ev upp den. Krydda med salt och peppar, bryn i olja så den får fin färg, lägg över i en ugnsform. Häll över spadet från stekpannan.

3. Sänk ugnsvärmen till 150° och tillaga köttet ca 20 min. Ta ut och låt köttet vila en stund.

4. Sås: Skala och finhacka löken, fräs i 2 msk smör. Tillsätt grönpeppar, fond, konjak och vatten, låt koka upp. Tillsätt grädden, koka upp.

5. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Tillsätt soja för färgens skull. Avsluta med att röra i resten av smöret.

6. Skär filén i bitar, servera med potatisen, tomaterna och såsen.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…