Annons

Annons

Fresta med baconinlindad kycklingfilé!

Baconinlindad kycklingfilé

Läckra smaker som matchar varandra, sommarens godaste grönsaker och mycket som kan göras i förväg. Det här är drömmen för både dig och dina gäster!

kyckling med ädelost

4 port

4 kycklingfiléer

125 g ädelost

Annons

1 knippe bladpersilja

1 tsk salt

2 krm peppar

140 g bacon i skivor

2 tsk kinesisk soja

Grönsaksfat

700 g färskpotatis

300 g späda morötter

200 g schalottenlök

3 msk olja

1 tsk salt

2 krm peppar

200 g små kvisttomater

40 g babyspenat el rucolasallad

10 oliver

Sås

1½ dl sky + vatten

2 dl crème fraiche

2 dl rödvin

3 msk konc kalvfond

3 msk vetemjöl

2 msk kinesisk soja

1 tsk salt

2 krm peppar

2 msk hackad färsk el 1–2 tsk torkad oregano

Ugn 225º  ev varmluft

 

Gör så här

1. Putsa kycklingfiléerna och skär en ficka i dem. Lägg i lite ädelost och några kvistar persilja. Salta och peppra. Rulla in filéerna i bacon och lägg dem på ett litet ugnssäkert fat med baconskarven neråt. Kan förberedas hit! Pensla med lite soja och sätt i en köttermometer.

2. Grönsaksfat: Skrubba potatis och morötter. Skala löken. Dela ev i mindre bitar. Blanda med olja, salt och peppar på ett litet ugnssäkert fat. Kan förberedas hit! 3.Tillaga kyckling och grönsaker i ugnen. Ta ut kycklingen när termometern visar 70º och låt potatisen få fin färg, ca 40 min. Sila stekskyn från kycklingen och mät upp med vatten till 1½ dl.

4. Dela tomaterna och skölj spenaten och vänd ner bland grönsakerna. Strö över oliver. Placera kycklingen ovanpå.

5. Sås: Vispa ihop alla ingredienserna till såsen utom sky + vatten i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min. Kan förberedas hit! Tillsätt sky + vatten och smaka av med salt och peppar.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis

Av Eva Boström  Foto: Hanneke Bonthuis Baconlindad

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…