Annons

Annons

Fredagsgott på ett kick!

Dela
(6)

Fredagsgott på ett kick med köttfärsgratäng

Gör den mustiga köttfärssåsen och pastan i förväg. Sedan är det bara att gratinera under ett krämigt osttäcke när det är dags för en god middag!

Köttfärsgratäng
4 port
400 g pasta, t ex penne
1 gul lök
2 msk smör
500 g färs
11/2 dl ajvar relish
400 g krossade tomater
3 msk finhackad basilika
10 cocktailtomater, gärna olika färger
2 dl crème fraiche
2 dl riven mozzarellaost
Garnering
basilika
Servering
sallad
bröd
Ugn 200 °

Annons

Gör så här
1. Koka pastan enl anv på förp. Spola med kallt vatten och låt rinna av.
2. Skala och finhacka löken. Fräs den blank i smör. Tillsätt färsen och stek tills den är smulig. Tillsätt ajvar relish, krossad tomat och basilika. Låt puttra samman ett par min, smaka av med salt och peppar. Halvera och lägg i tomaterna.
3. Blanda pasta och köttfärsröra i en smord ugnssäker form. Blanda crème fraiche och ost och bred ut över gratängen. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.

 

Gillar du gratänger? Här är tre andra smarriga recept!

Krämig kasslergratäng 

Festgratäng med fläskfilé och rotfrukter 

Lyxig fisk- och skaldjursgratäng 

 

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(6)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…