Annons

Annons

Fredagsgott med grillade revben

Dela
(0)

Tänd grillen i helgen och bjud på revben med coca-cola och chili! Perfekt när man vill förbereda – revbensspjällen kan kokas en dag i förväg, sen är det bara att pensla med glacen och grilla.

4–5 port

ca 11/2 kg tjocka revbensspjäll

Annons

2 liter coca-cola original

Glace

1/2 dl raps- el olivolja

1 msk japansk soja

1 msk tomatpuré

1 msk flytande honung

1/2 krm chilipeppar

Majskolvar & rödlök

2 majskolvar, konserverade

Gilla Hemmets på Facebook

8 små röda steklökar

valfri grillolja

4 långa träspett

Gör så här

1. Koka upp coca-colan i en kastrull. Dela revbensspjällen och lägg i dem, coca-colan ska täcka köttet. Koka upp och skumma. Koka sedan sakta i ca 11/2 timma tills spjällen är färdigkokta. Känn efter med en provsticka, köttet ska lossna från benet. Ta upp och låt revbensspjällen rinna av.

2. Glace: Blanda ingredienserna. Skär spjällen i ribbor. Pensla dem med glacen och lägg dem på grillen. Vänd spjällen så de blir grillade runtom. Passa dem så att de inte blir brända.

3. Skär majskolvarna i 4 delar. Koka upp löken och låt den koka ca 5 min. Skala den och fördela lökar och majskolvsbitar på fyra spett. Pensla med grillolja och lägg dem på grillen samtidigt med revbensspjällen. Vänd spetten då och då.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…