Annons

Annons

Fläskfilégratäng med ost och paprikaröra

Dela
(191)

Varför inte laga något riktigt gott i kväll? Vår fläskfilégratäng med rotfrukter, mozzarellaost och ajvar relish är en riktig helgfavorit!

4 port

1 fläskfilé, ca 600 g

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

4 morötter

Annons

3 palsternackor

800 g–1 kg delikatesspotatis

3 msk olivolja

1/2 dl finhackad persilja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

11/2 dl ajvar relish, mild el stark

2 dl riven mozzarellaost

Garnering

färsk örtkrydda

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runtom i smör i stekpanna.

2. Flytta över till en smord eldfast form och stek vidare i ugn ca 20 min. Ta ut köttet, låt det vila lite och skär sedan upp det i skivor på snedden.

3. Skala morötter och palsternackor och dela i mindre bitar. Tvätta och halvera eller kvarta potatisen. Blanda rotfrukterna på en plåt eller i en form. Krydda med salt och peppar. Tillsätt olja och persilja och vänd om.

4. Stek mitt i ugnen ca 35 min. Lägg rotfrukterna i en ugnsform. Lägg det skivade köttet längs mitten. Bred över ajvar relish. Toppa med mozzarellaost och gratinera mitt i ugnen ca 8 min. Garnera med valfri färsk örtkrydda.

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(191)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…