Annons

Annons

Frasiga grönkålspajer

De här läckra minipajerna med grönkål gör du av färdigköpt filodeg som du skär upp i rutor och penslar med smält smör.

Dela
(0)

Frasiga grönkålspajer

8 st
½ pkt filodeg (vikt helt pkt: 275 g)
25 g smält smör

Fyllning
1 rödlök
1 liter strimlad grönkål
1 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad rosmarin
150 g chèvreost
2 msk pumpakärnor
1 msk flytande honung

Annons

Dekoration
färsk rosmarin
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Skär filodegen i 16 rutor, 8×8 cm. Pensla rutorna med smält smör och lägg omlott två och två i muffinsbläck.

2. Fyllning: Skala och finhacka rödlöken. Låt grönkålen (se till att de hårda stjälkarna är borta) och löken mjukna i smöret på svag värme i en kastrull tillsammans. Krydda med salt, peppar och rosmarin.

3. Fördela kål och lök i filodegsskålarna. Skär chèvreosten i 8 skivor. Lägg en skiva i varje skål och toppa med pumpakärnor. Ringla över honung och ställ in i ugnen i ca 12 min.

4. Dekorera med rosmarin.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Krämiga ostpajer

Portionspaj med tomater 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…