Annons

Annons

Lyxig tacopaj med avokado

Paj är utan tvekan en av de smartaste maträtterna – alla godsaker samlade i ett skal. Prova vår tacopaj och servera den med avokado, tomater, paprika och gräddfil. Perfekt till fredagsmyset!

Dela
(935)

Frasig tacopaj med köttfärs

4 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning
1 liten purjolök, 100 g
500 g köttfärs
2 msk olja
1 påse taco spice mix, 30 g
100 g riven ost
3 ägg
2 dl crème fraiche
2 krm salt

Annons

Garnering & servering
paprikaringar
gräddfil
avokado
sallad
cocktailtomater

Ugn 200°

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda pajdegen i matberedare. Kavla ut degen och fördela den i en pajform, 24 cm i diam. Ställ formen kallt 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Förgrädda pajskalet 10 min.

3. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Stek köttfärs och purjolök i olja och blanda det stekta med tacokryddan. Smaka av med salt och peppar. Strö nästan all ost i pajskalet. Lägg färsen över.

4. Vispa samman ägg, crème fraiche och salt. Häll det över färsen. Strö över resten av osten. Grädda ca 40 min.

5. Garnera pajen med paprikaringar. Servera med gräddfil, avokado, sallad och cocktailtomater.

 

Läs mer:

Kycklingtacos med mangosalsa

Tacopaj, frestande helgmys

Mexikansk lax- och räksallad

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(935)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…