Annons

Annons

Gör succé med frasig sparris- & parmesanpaj!

Dela
(0)

Sparris- och parmesanpaj

Gör succé med sparris- och parmesanpaj!

Vårlig paj som kan serveras såväl varm som kall. Lite parmaskinka är gott bredvid! Pajen passar alldeles utmärkt på sommarens festbufféer. 

4 port
Deg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
3 msk finhackade valfria örter

Annons

Fyllning
1 stånd grön sparris

Äggstanning
4 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
2 msk finhackad persilja
2 dl grovriven parmesanost
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar

Garnering
Cocktailtomater i olika färger
Ugn 225 

Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Deg: Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och örter, kör tills en degboll bildas. Eller blanda degen för hand. Svep in degen i plast och lägg den kallt 30 min.

2. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Bryt av basen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 1–2 min. Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Dela sparrisen i mindre bitar. Ta undan några hela sparrisstjälkar som ska ligga i mitten på pajen.

4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, grädde, persilja, riven ost, salt och peppar. Fördela sparrisbitar i det förgräddade pajskalet. Häll äggstanningen över, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner ordentligt. Lägg ut några sparrisstjälkar i pajens mitt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har stannat helt och fått fin färg.

5. Garnering: Halvera cocktailtomaterna och lägg dem i mitten på pajen.

Av Bitte E:son Forsberg
Assistent: Jenny Ohlin
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…