Annons

Annons

Frasig maräng och syrliga bär

Dela
(0)

Vinbärsbakelser

Fin kontrast mellan det frasiga täcket och den mjuka kakan. Gammaldags god!

Mormors vinbärsbakelser

ca 35 st

50 g smör

3 äggulor

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kokande vatten

Annons

1½ dl mjölk

Topping

3 äggvitor

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 dl röda vinbär halvfrysta eller färska

Ugn 200°, 250°

 

Gör så här

1. Smörj en liten långpanna, ca 25×35 cm. Smält smöret. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, vatten och mjölk. Blanda till sist i smöret.

2. Bred ut smeten i pannan och grädda i 200° på näst nedersta falsen 15 min. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker, vanilj och bär.

3. Bred bärblandningen över kakan. Höj värmen till 250°. Grädda minst 5 min på översta falsen. Låt svalna. Skär kakan i bitar.

Recept: Frida Karlén, SM i långpanna 5:e pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…