Annons

Annons

Frasig kräftpaj

Med färdig smördeg gör du snabbt den här goda pajen med fräsch smak av kräftstjärtar, dill och citron.

Dela
(0)

Frasig kräftpaj

4–6 bitar
1 pkt, 250 g, kyld smördeg
1 ägg

Fyllning
1 1/2 dl mellangrädde
2 ägg
2 dl riven västerbottensost
2 tsk paprikapulver

Topping
170 g kräftstjärtar
1 knippe dill
1 msk olja med citronsmak

Annons

Ugn 225°, 200°

Gör så här

1. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, kavla ut den och skär en 23×23 cm stor kvadrat av degen. Lägg den i en rund pajform, låt degsnibbarna sticka över kanten. Pensla degen med uppvispat ägg och förgrädda den på 225° i 10 min, sänk sedan temperaturen till 200°.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Blanda grädde och ägg till en jämn smet. Tillsätt ost och paprikapulver. Häll blandningen i pajskalet.

3. Topping: Häll av lagen från kräftstjärtarna. Lägg hälften av kräftstjärtarna i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, 15–20 min. Hacka dillen. Blanda med resterande kräftstjärtar och olja. Lägg dem i en hög mitt på pajen. Servera med krispig sallad.

 

Läs mer

Gyllene kantarellpaj

Snabba pajen med tomat & salami

Paj med fyra sorters ost

 

Av Bitte E:son Forsberg, Janet Gustavsson och Ellinor Varady

Foto: Anders Norrsell och Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…